COVID-19: Мах боловсруулах үйлдвэрлэл, худалдаа эрхлэгчдэд өгөх зөвлөгөө

c9036b_MPA_PHOTO_2017-9667_x974.jpg

Аж ахуйн нэгжид:

• Биеийн халуун үзэх

• Ам, нүүрний хаалт зүүх

• Малгай, хормогч, бээлий өмсөх

• Хүн хооронд 1.5-2 метрийн зай барих

• Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах

• Агааржуулагч ажиллуулах, агаар сэлгэлт тогтмол хийх

• Махны мод, тавцан, хутга, хөрөө, махны машин зэргийг хэрэглэх бүртээ зориулалтын шингэнээр угааж цэвэрлэх

• Бохирдсон хормогч, ханцуйвчийг зориулалтын шингэнээр тогтмол угааж цэвэрлэх

• Сандал, хөргөгч, хаалганы бариул, хана, шал зэрэг хатуу гадаргууг 1л усанд 25мл белизна хийсэн уусмалаар өдөрт 2-оос доошгүй удаа халдваргүйжүүлэх

• Сард 1 удаа мэргэжлийн байгууллагаар халдваргүйжүүлэлт хийлгэх

• Халдвар судлагч, хүнсний технологич, эрүүл ахуйчийн бүрэлдэхүүнтэй багийг урьдчилан томилон, халдвар эсэргүүцэх төлөвлөгөөтэй байх

• Халдвар хамгааллын хяналт тавих хүн ажиллуулах

• Хог хаягдлыг ил задгай хаяхгүй байх

• Коронавируст халдвараас урьдчилан сэргийлэх зөвлөмжийг ил тод байршуулах

• Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 1800-0119 дугаарт хандах

Мах бэлтгэгч, худалдагч нарт:

• Ам, нүүрний хаалт зүүх

• Малгай, хормогч, бээлий өмсөх

• Хүн хооронд 1.5-2 метрийн зай барих

• Гараа сайтар савандаж угаах

• Нойтон сальфетка, спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгчтэй байх

• Махны мод, хутга, ирлэгч зэргийг бусадтай сольж хэрэглэхгүй байх

• Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх

• Бохир гараар ам, хамар, нүүрэндээ хүрэхгүй байх

• Ажлын хувцсаа тогтмол угааж, цэвэрлэх, хоорондоо солихгүй байх

• Ус, ундаа ам дамжуулан хэрэглэхгүй байх

Үйлчлүүлэгчдэд :

• Амны хаалт зүүх

• Маханд гар хүрэхгүй байх

• Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх

• Тахиа, загасны махыг угааж хэрэглэх

• Далайн гаралтай бүтээгдэхүүн аль болох хэрэглэхгүй байх

• Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуур, нойтон сальфетикаар арчих

• Түүхий болон боловсруулсан бүтээгдэхүүнийг тус тусад нь байлгах

Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам

scroll to top