COVID-19: Хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвд өгөх зөвлөгөө

unnamed.jpg

Байгууллагад:

• Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх

• Хүн хоорондын зай барих, тэмдэглэгээ хийх

• Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул, хүнсний хавчаар зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх

• Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих

• Жимс жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх

• Амталгаат худалдаа хийхгүй байх

• Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх

• Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуураар арчих

• Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах

• Агаар сэлгэлт тогтмол хийх

• Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг тогтмол арчих

• Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах

• Бие засах газрыг өдөрт тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт)

• Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулах

Албан хаагчдад:

• Амны хаалт зүүх

• Бээлий өмсөх

• Гараа сайтар угаах

• Ковид-19-ийн талаар мэдээлэлтэй байх

• Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119 дугаарт хандах

Үйлчлүүлэгч нарт:

• Амны хаалт зүүх

• Гар халдваргүйжүүлэгч, нойтон сальфетка авч явах

• Хүн хоорондын 1,5-2 метрийн зай барих

• Хүнсний бүтээгдэхүүнд хүрэхгүй, хүнсний хавчаараар авах

• Амталгаа хийхгүй байх

• Олон бараанд хүрэхгүй байх

• Нүүр, ам, хамартаа бохир гараа хүргэхгүй байх

• Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх

• Сав, баглаа, боодлыг савантай усаар арчиж хэрэглэх

• Хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнийг сайтар угааж хэрэглэх

• Гаднах сав, баглаа, боодлыг шууд хаях

• Гараа савандаж угаах

Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам

scroll to top